Temperamentti, stressi ja elämänhallinta

Temperamentti, stressi ja elämänhallinta

By Liisa Keltikangas-Järvinen

  • Release Date : 2011-02-23
  • Genre : Psychology
  • FIle Size : 1.03 MB
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Temperamentti, stressi ja elämänhallinta Miksi sama asia voi saada toisen kohauttamaan harteitaan ja toisen tirahtamaan itkuun? Kirja parempiin valintoihin, elämänhallintaan ja itsetuntemukseen.

Professori Keltikangas-Järvinen kertoo synnynnäisen temperamentin merkityksestä aikuisen ihmisen elämässä: työelämässä, stressin hallinnassa ja ihmissuhteissa. Temperamentti on reagointityyli, tapa tehdä asioita. Synnynnäiset erot temperamenttipiirteissä selittävät, miksi ihmiset säilyvät yksilöinä läpi elämän, vaikka he olisivat kasvaneet samassa kodissa ja jakaisivat samat elämänkokemukset.

Kirjassa kerrotaan, miten yksilöllinen stressiherkkyys syntyy, miksi samat asiat ovat toiselle haaste, toiselle uhka ja miksi työelämän paineet kuormittavat ihmisiä niin eri tavoin. Teos lisää ihmisen itsetuntemusta ja siinä kerrotaan, miten ihminen voi omilla valinnoillaan lisätä elämänhallintaansa ja hyvää oloaan.

Liisa Keltikangas-Järvinen on temperamenttitutkimuksen suomalainen uranuurtaja. Hänen aikaisempia teoksiaan ovat mm. Hyvä itsetunto (1994), Tunne itsesi, suomalainen (2000), Temperamentti – ihmisen yksilöllisyys (2004) sekä Temperamentti ja koulumenestys (2006).

keyboard_arrow_up